Přeskočit na hlavní obsah

Co si chci v nejbližší době přečíst? 2 // Přečteno

Na konci ledna jsem přidala první článek s touhle tématikou, myslela jsem si, že to bude jen ojedinělost - neměla jsem v plánu to udělat na pokračování nebo tak. Ale přináším druhý takový článek, u minulého jsem měla i žádost o recenzi, takže pokud by vás nějaká kniha zaujala a chtěli byste se o ní dozvědět můj názor, tak neváhejte a napište :).


1) Jakub Šafránek: Brněnské pověsti 20/04 2018
Tahle kniha mě zaujala u nás v knihovně a ke všemu v Čtenářské výzvě na Databázi knih je kniha, jejíž děj se odehrává v Brně. V Brně pobývám hodně často a říkala jsem si, že by nebylo špatné znát brněnské pověsti. A hlavně pověsti jsem měla jako malá ráda. Takže se na tuhle knihu hodně těším :).

2) Camilla Läckberg: Vražda s vůní mandlí 12/03 2018
Miluji kriminálky a poslední dobou jsem se jim nějak vyhýbala, ale už to napravuji. A tahle má krásnou obálku a jen pár stránek. Zaujala mě tuším kvůli nějaké recenzi, tak jsem zvědavá.

Knihu jsem už stihla přečíst. Musím říct, že na cestu autobusem byla fajnová. Ale byl to fakt mini příběh a hodně mi to připomínalo Deset malých černoušků od Agathy Christie. Knížečku si přečetl i můj taťka! :) Nakonec i mamka.

3) Samuel Bjørk: Sova cca 10/04 2018
Další kriminálka, četla jsem první díl a ten mě moc zaujal. Doufám, že i druhý díl bude alespoň stejně dobrý. Oblíbená severská krimi.

4) Jack Lance: Temná hra paměti 10/05 2018
Miluji psychologické knihy i filmy a tohle se tváří psychologicky, tak uvidíme. Ani nevím, kde jsem na ni narazila. Ono když máte v 'chystám se číst' přes 200 knih, tak si pamatujte, kde jste je všechny objevily a proč si je chcete přečíst. Bohužel tohle nebude asi úplně v nejbližší době, protože v knihovně je to momentálně vypůjčené až do května :/.

5) Adam Hamdy: Kyvadlo 01/07 2018
Chtěla jsem si přečíst a asi hodně. Ale teď nějak nevím, bojím se, že budu zklamaná. Nemusím moc propagované knihy a knihy, které všichni zbožňují. Stejně to mám s filmy a pak nechápu, co na nich ostatní vidí. Tak snad tohle nebude stejný případ. Zase detektivka.

6) Elsberg Marc: Blackout srpen 2018
Thriller! Tak na tohle jsem zvědavá. Mám ráda knihy, kde jsou moderní technologie, programování, různé kódy a … umíte si představit, že by najednou nešla elektřina?


Z minulé pětky mi zbývá přečíst ještě jedna kniha, bohužel je momentálně vypůjčená. Mimo tyhle seznamy samozřejmě čtu i další knihy. Od začátku ledna (zajímavé - ve zkouškovém, kde jsem měla všeho nad hlavu - nejen školu) mám čas číst, tak toho plně využívám - za pár dní už toho času tolik asi mít nebudu.


Komentáře

  1. Koukám že máš dost podobný styl, co se knih týče. Snad kromě těch pověstí bych si s chutí přečetla všechny jmenované no nečetla jsem ani jednu. O Sově (a také V lese vysí anděl) jsem slyšela už mockrát a pořád si říkám že bych si alespoň jednu přečetla.. ale pořád to prostě nějak nevychází. Blackout a Kyvadlo jsou poslední dobou také všude a já asi počkám až pomine ten boom okolo, protože mě to trochu odrazuje, přečtu si recenze a pak se rozhodnu jestli si knížky přečtu. O zbylích dvou jsem nikdy neslyšela, ale zní (a vypadají) celkem dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Temná hra paměti mám doma a četla jsem ji. Byla to fajn kniha, líbila se mi :-) četla se rychle.
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jak to tak vidím, čtu poněkud jiný žánr knížek, ale možná bych něco z toho mohla zkusit. Vždycky je fajn zkusit něco jinýho :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jednu z knih neznám, ale všechny můžou být pěkné. Ta Vražda s vůní mandlí vypadá hodně zajímavě, ačkoli já horory, detektivky a podobný styl moc nemusím, tohle by mě i zaujalo. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. jéé já z toho skoro nic neznám :( :D ale na Sovu jsem viděla spoustu reklam a recenzní a lidi si to moc chválí, snad se k tomu taky někdy dostanu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě kriminálky moc nesedí, nevím proč, ale seriály sleduju jen kriminálky nebo filmy, asi jsem divná :D
    Já jsem spíše na psychologické knihy nebo z pohledu dětí, samozřejmě pro dspělé jako je Jako zabít ptáčka, Paměti imaginárního kamaráda a tak.
    O žádně z těchto knih jsem nečetla, teď jsem začala číst Žena v okně

    OdpovědětVymazat
  7. No jo vlastně, Brno je ve výzvě. Dobrý tip na knížku :)

    OdpovědětVymazat
  8. na Sovu jsem se taky chystala!! dej pak vědět v recenzi :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Symboly štěstí

Tentokrát se podíváme na symboly, které jsou považovány za nositele štěstí. Níže vypsané amulety a naše osobní amulety nám dodávají důvěru, více si věříme, protože máme nakloněné k sobě vyšší síly nebo jednoduše řečeno prostě štěstí...