Přeskočit na hlavní obsah

Továrna na sny

Továrnu na sny jsem si chtěla přečíst už delší dobu - měla skvělou propagaci a nejen od autorky, ale hlavně od fanynek. Nechtěla jsem za ní utrácet plnou cenu, protože jsem si říkala, že to beztak za to nebude stát a měla jsem obavy, že kniha bude plná "omalovánek" a textu tam moc nebude. Jestli se moje obavy naplnily si, můžete přečíst v celém článku.





"Jednoduché kroky ke štěstí, které nosíme sami v sobě, proložené příběhy a fejetony ze života v Londýně, Thajsku a na Bali."

Jak jsem psala výše, ke knize jsem přistupovala s obavami. Byla jsem ráda, že jsem se k ní dostala, protože bych po ní šílela dál - vážně jsem se chtěla přesvědčit, jestli je tak dobrá, jak všichni tvrdí.

Kniha nezklamala. V knize se žádné kroky ke štěstí nedozvíte, pokud si chcete knihu přečíst z toho důvodu, tak doporučuji jiné knihy s tématikou zákonu přitažlivosti (například Jak si správně přát či Můžeš vše, co chceš). O pozitivním myšlení je tam něco málo, ale bohužel jsem měla možnost si přečíst ty nejlepší části na Instagramu, či v ukázkové kapitole. Tudíž kniha dobře posloužila jen k tomu, abych zjistila, že to bylo tak jak jsem si myslela. Podle mě tedy spíše příběhy a fejetony ze života ani se nedá říci proložené jednoduchými kroky ke štěstí, to tam vážně skoro vůbec nebylo.

Kniha nabízí krásné ilustrace, které si můžete vybarvit podle svého. V knize je hodně psáno o životě autorky, bohužel úroveň těchto příběhů klesá, tím jak autorka ze sebe dělá naprostou krávu, ze svého přítele jakbysmet. A to, že málem spolu nebyli, protože se objevila ona a on mi pocit jejich krásného života jako páru moc nepřidá. Také (nejen) mě dostalo, to že autorka přiznává, že měla korektorku - ok, na tom není nic špatného - ale ten text by měl vypadat trochu jinak, ne? :) Nemám nic proti, že autorka psala, tak aby se lidé s ní sžili a bylo to pro ně lépe k přečtení (tj. napsáno neformálně a neodborně), ale překlepy? Nějaké výrazy mi vážně vadily.

Ani bych například do takovéhle knihy nezařadila typy cestovatelů - proč by člověka mělo zajímat, že k nim jezdí princezny - mají plno kufrů a jak uvidí prvního pavouka - hned by utekly. A nebo typický Češi či Němci, kteří nemusí být ani z ČR ani z Německa? Prostě kniha měla být propagována jinak a bylo by to ok :), ale to by si ji většina lidí nepřečetla.

Takže pro koho je kniha vhodná? Pro čtenáře a fanynky blogu autorky, určitě se tam dozvíte další střípky z autorčina života a pokud máte rádi její ilustrace, tak budete nadšené. Předpokládám, že ani nejsem cílová skupina, pro kterou je kniha určena. Možná ve třinácti bych ji viděla jinak. Určitě bych ji viděla jinak, kdyby neslibovala kroky ke štěstí a kdyby autorka pořád neomílala fakt, že je kráva :).


NÁZOR KARAMELKY z lifebyKaramelka.blogspot.cz

Autorku sleduji na Instagramu a její příběh znám, a proto mě potěšila možnost si přečíst její knihu, ale po pár stranách jsem už tak nadšená nebyla. Kniha má pěkné kresby, ale jinak celkově jsem byla z knihy zklamaná. Čekala jsem motivační knihu a ne osobní zpověď, kterou částečně znám z blogu. Navíc autorka neustále shazuje svého přítele, a pak tvrdí, jak ho miluje a jaká je kráva… prostě mi to nesedlo, jak styl psaní, tak děj celkově.

Komentáře

  1. Autorku neznám, ale může to být zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já kolem téhle knihy tak nějak našlapuji, propagace je očividně na něco trošku jiného, než co se v knize dá nalézt, ale budiž, to tak někdy je... Ale z toho hodnocení mi to nepřišlo, že by to byla kniha pro mě... Třeba se ještě rozhoupu, ale spíš ne. Já totiž taky nejsem přímo její fanoušek, jen matně tuším, že autorka je nebo byla na Bali... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se kniha líbila, ale ne tolik abych si ji četla znovu. Je to podle mě kniha pro fanoušky Anie :-)
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Symboly štěstí

Tentokrát se podíváme na symboly, které jsou považovány za nositele štěstí. Níže vypsané amulety a naše osobní amulety nám dodávají důvěru, více si věříme, protože máme nakloněné k sobě vyšší síly nebo jednoduše řečeno prostě štěstí...