Přeskočit na hlavní obsah

Co si chci v nejbližší době přečíst? 3 // Přečteno

Máme tu další seznam toho, co si chci přečíst. Z prvního článku už mám přečtené všechny knihy, v druhém článku mi chybí dvě - na které ještě čekám - mám rezervace v knihovně. Z tohohle seznamu už mám přečtenou polovinu Hygge.


1. Bratři Mrštíkové - Maryša červenec 2018
Tentokrát jsem zařadila klasiku, o které jsem přemýšlela už dříve. Ale nikdy jsem se k ní nedostala. Když jsem zjistila, že bratři Mrštíkové žili v mém kraji a já bych přečtením Maryšy mohla splnit další bod do výzvy na Databázi knih. Ale přesvědčila mě až recenze od Mišule, které se kniha líbila. A knížka je krátká, takže si ji přibalím na nějakou cestu nebo někam, kde budu muset čekat a zaplním s ní volnou chvíli.

2. Meik Wiking - Hygge 30/05 2018
Na tuhle knížku jsem párkrát koukala v knihkupectví, no a teď už ji mám doma. Takže se jí podíváme na zoubek. Jsem na ni zvědavá, ale hlavně skrze to, že je to teď velký hit. Pravděpodobně na ni napíši i recenzi. Četl jste ji někdo? 

3. Katy Yaksha - Můžeš vše, co chceš 24/05 2018
Tahle kniha mě také zaujala už dříve, hodně dříve. Chtěla jsem si ji koupit, dívala jsem se na ni na Databázi knih v bazaru a dokonce i na Trhknih.cz. Viděla jsem ji za dobrou cenu v jednom městě, kam občas jezdím, tak jsem si říkala, že až tam pojedu, tak třeba koupím…jenže kniha pak zmizela. Pak mi napsal jeden týpek, že prej mi ji prodá za dvojnásobnou cenu než jsem ji sháněla - haha, díky nechci. A teď? Teď, když nepočítám poštovné, tak jsem ji sehnala skoro zadarmo! :) A poštovné, kdybych rozpočítala na všechny knihy, tak je to za hubičku ;). Pravděpodobně také bude recenze. Mimochodem kniha je od české autorky.

4. Ursula Poznanski - Saeculum 08/06 2018
Název i jméno autorky je dobře zapamatovatelný, ale očividně s tím nemám už problém. Od autorky jsem četla jako první knihu Pět, která mě velmi zaujala a chtěla jsem si od ní přečíst i další knihy. Nejvíce tuhle. Ale když se mi poskytla možnost přečíst si knihu Erebos - Hra, která zabíjí - neváhala jsem. Také se mi líbila. Saeculum jsem už začala číst, dějem bude asi podobná Erebosu, ale zatím z ní nemám moc dobré pocity. Snad se ale začtu a bude to také moc zajímavé počtení.

Recenzi na knihu Pět si můžete přečíst na mém předchozím blogu.



Co čtete právě vy? Nebo se chystáte? Podělte se, třeba mě něco zaujme a přidám si to do seznamu :). Jako kdybych tam už takhle toho neměla dost a pořád knihy přibývají.





Komentáře

  1. O Hygge slyším všude, ale nečetla jsem to. Každopádně vypadá zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. snad se ti knihy budou líbit :)) já momentálně čtu Krutou krásu, ale nějak jsem se zasekla... :/

    OdpovědětVymazat
  3. Maryšu jsem četla. :-) Já se teď chystám na Na Lovu. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď čtu Rudou volavku a ačkoliv to absolutně není můj žánr, hrozně mě to baví, takže můžu jedině doporučit! Jinak z těhlech knížek mě zaujala ta třetí, píšu si jí do seznamu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Symboly štěstí

Tentokrát se podíváme na symboly, které jsou považovány za nositele štěstí. Níže vypsané amulety a naše osobní amulety nám dodávají důvěru, více si věříme, protože máme nakloněné k sobě vyšší síly nebo jednoduše řečeno prostě štěstí...