Přeskočit na hlavní obsah

Mám se fajn

Mám se dobře až moc dobře. Docela se divím, protože mám momentálně psát bakalářku. Bylo mi řečeno, že se ji snažit napsat za dva měsíce je odvážné. Co teprve za měsíc a méně? Měla jsem asi tři týdny a říkala jsem si, tak a teď prostě jenom bakalářka nic víc.

Jasný, musím dělat něco, co mě bude bavit a dodá energii. Ale budou to věci jako čtení knížek, trávení času s rodinou (nebo se spolubydlící), fotografie a trochu sociální sítě. No přijela jsem domů a že tedy začnu psát, jenže hned ten den změna plánu - za dva dny jdu na festival. Bylo to fajn, slyšela jsem písničku, kterou jsem si před pár dny oblíbila. Pak další dvě od jiné skupiny a nakonec Chinaski v novém složení. Byla jsem spokojená. Momentálně sedím na zahradě, vyhřívám se a píši. No článek. Ale před chvílí jsem psala bakalářku - je to fajn. Svítí sluníčko, brácha seče zahradu, mamka vysává pergolu a táta? Ten vaří. Ano, je to tak - vaří můj oblíbený guláš (pro mě). Těším se až se natřu olejákem a převleču se do svých flákacích šatů a dáme si ledovou kávu až budu odpočívat. Asi si vytáhnu i houpací síť na to čtení pro odreagování.

Trošku mám strach z té praktické části, ale věřím, že to vše stihnu do termínu a pak mám za pár dní přijímačky na magistra (ze státnicových otázek, které se budu učit až na září). A ještě musím napsat odborný článek na tři normostrany (skoro polovinu už mám). A jak jsem si představovala, že snad budu doma psát a psát? Za týden musím odjet do Brna fotit školní akci. Myslela jsem si, že bude až později. Ale neztrácím víru, že to prostě dám. Před pár dny jsem zahlédla na Instagramu, že nějaká slečna pracovala na bakalářce 7 měsíců.

A ještě něco, co mi dnes udělalo nesmírnou radost - natrhala jsem si květy jasmínu. Jejich vůně mi připomíná dětství.

PS: To je strašně zvláštní, že už mě na bakalářském stupni nečeká žádná zkouška.

PS2: Před pár dny jsem si objednala další knihy - těším se na ně. Doufám, že přijdou, co nejdříve - ať mám, co číst místo toho psaní. A zásobu kokosového oleje, ale ten už mám doma a nové sušenky - ty jsou také moc dobré.

Komentáře

  1. Určitě to zvládneš. Pokud to je téma, které tě bude bavit, tak věřím, že ano :)
    To se máš, že už tě nečekají žádný zkoušky. Mně zítra čeká zápočet a pak ještě další zápočty a další zkoušky :(

    OdpovědětVymazat
  2. zvládneš to :)) pracuješ tvrdě a je třeba si i odpočinout :)) držím ti pěsti :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak držím palce, ať to máš už za sebou. Věřím, že je všechno zajímavější, než právě bakalářka. :-D Máš celkem nabitý program, koukám. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To určitě zvládneš, ono se to teď zdá děsivé, ale dopadne to fajn. :-) Na to, že jsi chtěla jen bakalářku, máš celkem nabouchaný program, ale to je klasika. :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Symboly štěstí

Tentokrát se podíváme na symboly, které jsou považovány za nositele štěstí. Níže vypsané amulety a naše osobní amulety nám dodávají důvěru, více si věříme, protože máme nakloněné k sobě vyšší síly nebo jednoduše řečeno prostě štěstí...