Přeskočit na hlavní obsah

Jaspis dalmatin

Na začátku srpna jsem se podělila o můj názor na léčivé/drahé kameny, na to jestli v jejich účinky věřím a jak jsem se k nim dostala. Takže náš společný příběh si můžete přečíst zde.


Dnes se podíváme na kámen Jaspis dalmatin, který na mě čekal v jednom obchůdku u nás v městysi (kam obvykle nechodím) a šla jsem tam zhruba tři dny po vyzvednutí jiných kamenů. Na tenhle druh jsem se také dívala, ale nakonec jsem ho nevzala a jsem ráda, protože tady tenhle má krásný tvar - přívěšek na krk ve tvaru srdíčka.

Proč začínám právě tímhle kamenem? Protože poslední dobou ho hodně využívám :).

VLASTNOSTI/ÚČINKY
  • spánek
Tenhle kámen velmi pomáhá se spánkem - přináší zdravý a klidný spánek. Zbavuje nočních můr.
Já jsem vždy mívala problémy se spánkem. Nemohla jsem usnout a velmi často jsem se v noci probouzela. A ráno jsem byla unavená a taková přešlá. Prvních pár dní, co jsem ho používala, tak jsem spala jako mimino. Vážně můj spánek byl takový tvrdší a ani jsem se nebudila. A docela rychle jsem usínala. Určitě mi ten kámen pomohl, ale říkala jsem si před spaním i afirmace a navozovala pocit ospalosti a také jsem přes den hodně používala mozek, takže všechno dohromady způsobilo, že se mi spalo dobře. Dokonce i den před státnicemi jsem spala tvrdě, i když už se začalo objevovat občasné probouzení, které mě bohužel trápí i teď. Ale myslím, že to bude psychikou. Ale spánek mám pořád kvalitnější, i když je lehký a probudí mě zvuky v okolí.
  • zdraví, tělo 
Léčí žaludeční potíže a křeče, podporuje nervový systém, prospívá chrupavkám a chrání proti výronům. "Zmírňuje porodní bolesti, podporuje trávení, funkce pohlavních orgánů a oběhový systém, prodlužuje sexuální rozkoš." viz zdroj 4 
  • nálady, psychika, lidské vlastnosti 
Odvrací negativní energie - přináší klid a jistotu, odstraňuje strach a nervozitu. "Pomáhá při depresi a vyčerpání energie. Zvyšuje chuť k životu a k jídlu. Posiluje smysl pro humor. Přináší trpělivost, rozvážnost, schopnost rychlých reakcí, předvídavost." viz 2 Pomáhá nám poznat sami sebe. Odstraňuje staré návykové vzorce. "Pomáhá dospělým najít jejich dětskou stránku, podporuje hravost, rodinu, věrnost a posiluje ducha." viz 5 Tady zatím nemůžu nějak hodnotit. Ale cítím se s ním více v klidu a sebevědoměji. Jenže to mám i tak u jednoho mého přívěšku, který je jen z chirurgické oceli, mám k němu prostě takový vztah… 

DOBÍJENÍ/OČIŠTĚNÍ
Většina kamenů potřebuje dobít, aby projevovala svoji zázračnou moc. Nejčastější dobití je omytí vlažnou vodou (vložení pod tekoucí vodu) a následné vystavení sluníčku. Nejinak je tomu i u dalmatinového jaspisu. Co se týče čištění, je vhodných více způsobů a nejlépe byste se měli řídit intuicí, ale vždy se raději podívejte, jestli vašemu kameni náhodou nemůžete nějak ublížit, některé kameny například nesnesou sůl (jejich složení reaguje se solí).

ZNAMENÍ
Kozoroh 

ZDROJE

Komentáře

  1. Týjo, tak po tomto kamení se rozhodně poohlédnu, protože i já mám neklidný spánek, noční můry a každou chvíli se budím... ale vím, že je to způsobeno strachem, protože bydlím sama a po incidentu, co se stal na dovolené se prostě bojím...když jsem s přítelem, tak se vzbudím málokdy. :-) Je to fakt zajímavý, že to takhle účinkuje i na zdraví a psychiku, fakt moc se mi to líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to stojí za zkoušku :). Snad Ti to pomůže - zbavit se strachu, když je způsobený, tím co člověk zažil je obtížné. Držím Ti palce ;).

      Vymazat
  2. Nádherný kámen, já účinkům kamenů věřím, ale paradoxně žádný nevlastním ...:(

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný kámen...možná by mi pomohl s kreativitou.?...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě by Ti s kreativitou mohl pomoci, ale podívala bych se i na jiné kameny, které by se celkově pro Tebe mohli hodit více - buď podle znamení nebo podle dalších vlastností, co bys chtěla rozvinout nebo podobně :). Například pro kreativitu by byly vhodné i další jaspisy: brekciový jaspis nebo porcelanit. Co se týče kreativity, tak mě nejvíce asi zaujal kámen Vanadinit (a mě osobně by mohl pomoci s problémem přílišného očekávání od druhých lidí - očekávám od nich, to co jsem ochotná já pro ně udělat). Ale jsou i další kameny podporující kreativitu ;).

      Vymazat
    2. Děkuji mockrát za tipy. Zaujal mě porcelanit, zkusím ho někde sehnat. :)

      Vymazat
  4. Teď před týdnem jsem si zakoupila svůj první kámen, také jsem znamení kozoroh a vybrala jsem si ametys. Děkuji za pomoc co se týče čištění! :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Harry Potter a prokleté dítě

Tohle byla asi nejvíce očekávaná kniha roku 2016 (v roce 2022 vyšlo její 2.  české  vydání). Jen já a pár dalších jsme z toho nebyli úplně na větvi. Ale věděla jsem, že si ji stejně přečtu. Dokonce jsem přemýšlela, jestli si ji pořídit domů nebo ne. Přece jen mám všechny díly Harryho Pottera a dokonce i Bajky Barda Beedleyho. Jenže jsem ji nechtěla. Nakonec jsem si to odůvodnila tím, že to vlastně není další díl HP a že je to divadelní hra. To mě odrazovalo i od čtení. Až jsem párkrát zaslechla, že další lidé z toho také nebyli nadšení, ale nakonec naznali, že to bylo fajn a díky tomu se to četlo rychle. Vážně nemám moc ráda knihy psané divadelní formou - čte se mi to špatně. Ale tady mi to nevadilo - četlo se to vážně dobře a rychle. Ke knize jsem se dostala den před Štědrým dnem a na Štědrý den jsem ji dočetla. A to jsem mezitím zvládla dělat i jiné věci - třeba bramborový salát. V roce 2022 jsem ji našla pod stromečkem a díky tomu můžete vidět tento článek (který je recyklovaný z ro