Přeskočit na hlavní obsah

Tipy na rychlé obědy

Ahoj všem,
jak se máte? Taky občas dumáte, co byste si uvařili k obědu? Kor když potřebujete na další dny něco do práce? Alá krabičky nás zachrání? :) Já dost často a přes týden to mám tak, že se snažím vařit (někdy se tomu vaření říkat fakt nedá) něco rychlého a jednoduchého. Tudíž Vám nepřináším recepty, ale jen fotografie mých jídel. Většinou jsou to fakt jednoduché věci a jen z fotky poznáte, co to tam mám a jak jsem to udělala :). A množství? Co dům dá anebo, to čemu dáváme přednost, pokud mám radši kukuřici než hrášek, tak tam přeci dám radši kukuřici :). Snažím se jíst i zdravěji, ale nepočítejte s tím, že bych běhala do zdravé stravy a kupovala bio nebo jen celozrnné těstoviny apod. (až takhle to nepřeháním, hlavně vyřadit vše, na co jsme zvyklý a jíst jen tohle - mi nepřijde úplně vhodné).

pohankové rizoto se sójovým masem


čínské opečené nudle s lososem a nastrouhanou mrkví (vajíčkem! + mix zeleninky z plechovky - neopékané a možná je tam i nastrouhaný sýr)


zeleninové saláty s kuřecím masem (s pečeným v troubě na peč. papíru je chutnější a zdravější ♥)



špagety s mletým masem (kečupová omáčka, paprika, cibule, koření)


pečené maso s rýží


krabí tyčinky + rýže + papriky + cibule + koření (vše opečené na pánvi, rýži jsem uvařila v masoxu a s chilli papričkou) - dá se jíst i studené ☺


bulgur + osmahnutá cibulka a cuketa + nastrouhaný sýr + tuňák


No na závěr nemůže chybět i nějaký ten kuskus - kuskus jde dělat na spoustu způsobů, je velmi rychlý, chutný a skvělý i nastudeno. Jen teda nasladko jsem ho dělala snad jen jednou (zapečený, ale také to bylo dobré - budu muset zase udělat - jen to už je časově náročnější).


Pokud máte nějaké tipy na podobná jídla, tak se podělte :). Pokud na něco přece jen chcete postup, tak taky neváhejte a napište si :). Můžete mi dát i tipy na nějaké nezdravé i složitější jídla. A hlavně, kdybyste mi dali tipy na snídaně, svačinky, tak vám budu velmi vděčná, protože mně se vždy vše ohraje a pak nastane čas, kdy nechci jíst nic. Nic mi nechutná apod.

Díky,

PS: Na fotografiích je adresa na můj předchozí blog, kde se tento článek měl objevit.

Komentáře

  1. páni, moc hezké =) já mám taky ráda rychlé obědy, ale článek mě na to ještě nenapadl :D

    OdpovědětVymazat
  2. Když jde o rychlost, tak mám ráda kuskus :D a nebo troubu, ta má výhodu v tom, že to tam člověk dá a pak už se nestará :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné fotky a tipy :) Inspirovaly mě, určitě podle toho zkusím uvařit něco dobrého :) Třeba ty čínské nudle s lososem a saláty s kuřecím vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. líbí se mi tvé recepty :) opravdu i jednoduché a hlavně rychlé :) možná nějaký vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy :) Po kuskusu taky vždy sahám, když potřebuju honem rychle něco uvařit :) A na sladko je výborný! Na blogu mám inspiraci na zdravé svačinky, tak se můžeš podívat a třeba tě to zaujme (v Deníček jídla). Celkově svůj blog věnuji hlavně zdravému vaření a pečení, tak se tam můžeš podívat a načerpat inspiraci pro složitější dobroty :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Ten šalát a kúsky kuraťa väčšinou mávam v tortile a to je moja obľúbená rýchlovka :D alebo ešte aj na plechu keď je kura, zelenina a zemiaky alebo ryža/cestoviny/iná príloha k tomu.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám strašně ráda saláty s kuřecím masem :) A ještě radši si ho zabalím do tortilly, po kterých se můžu vždy utlouct! :D Uff, mám z toho zase hlad :D :D

    OdpovědětVymazat
  8. No všetko vyzerá chutne ja však len bezmäsité varianty takže by som toho u teba veľa nepojedla. Každopádne ale sú tam niektoré veci, z ktorých môžem nabrať inšpiráciu :D

    OdpovědětVymazat
  9. saláty to prostě jistí :D mě teda ještě baví vymýšlet náplně do závitků, rýžový papír stojí pár korun a dá se toho vymyslet mraky :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Symboly štěstí

Tentokrát se podíváme na symboly, které jsou považovány za nositele štěstí. Níže vypsané amulety a naše osobní amulety nám dodávají důvěru, více si věříme, protože máme nakloněné k sobě vyšší síly nebo jednoduše řečeno prostě štěstí...