Přeskočit na hlavní obsah

Uvnitř jsem pořád malá holka

Malá holka, co se občas bojí. Malá holka, co se tváří, že jí nic neubližuje. Malá holka, co ji poblázní kluk a má pocit, že by přece jen ten princ na bílým koni existovat mohl. Malá holka, která se bojí, že ji někdo ublíží. Malá holka, co je ráda ve společnosti rodičů, i když občas cítí, že se i ona musí starat o ně a radit jim. Ale u nich je v bezpečí. Malá holka, co má ještě menšího bráchu, a kterého by za jiného nevyměnila. Kterého pořád bude ochraňovat a starat se o něj, i když už i on je dospělý. Malá holka, co má sny. A rozhodla se za nimi jít. Malá holka, co nemůže usnout kvůli klukovi. Malá holka, která má také problémy a svoje rady neposlouchá, protože se bojí. 

Malá holka, která své strachy překonává, ale občas to prostě stejně nejde. Malá holka, která ví, že vystoupení z komfortní zóny stojí za to. Malá holka, co se za svoje názory nestydí.



Komentáře

  1. To je hrozně krásně napsáno. Uvnitř každého z nás navždycky zůstane kousek toho malého vystrašeného dítěte. Je to normální. A někdy je taky moc hezký se k tomu dítěti zase vrátit a na chvíli jím znovu být.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi prostě spisovatelská jednička. Moc krásný. :-) Pořád budeme tím malým dítětem, protože budeme vzpomínat na to, co bylo, ale už není. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky napsané, myslím, že všichni v sobě máme to své malé já. Alespoň já jsem určitě vnitřně malá holka. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásný. Jako děti jsme nejupřímnější, nejvíce schopni prožívat čistou radost bez starostí. Je třeba si to připomínat. Je třeba pořád zůstat malými.

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím nový dessign :) a podľa mňa sme všetci malé deti a niekedy to je dobré :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Antifragilita

Slovo, které vám s největší pravděpodobností nic neříká. Ani mně donedávna nic neříkalo. Možná vás napadá, že to bude opak fragility (křehkosti). Do určité míry je antifragilita (tento pojem vymyslel Nicholas Taub)  schopnost posílit poškozením . Prostě, když se vám stane něco, co vám ublíží, ale na druhou stranu z toho posílíte. "Co tě nezabije, to tě posílí." Nietzsche

Co si chci přečíst v roce 2023

Souhrn přečtených knih v roce 2022 doplním později. U knih v angličtině jsem se rozhodla na rok 2023 snížit počet knih, protože vím, že bude ještě méně času na čtení než v roce 2022. A protože bych si ráda půjčovala knihy v knihovně a přednost budou mít ty v českém jazyce (převážně odborné knihy), jelikož ještě nevím přesně do které knihovny budu chodit, tak většinu knih ještě doplním - i když mám udělaný počáteční průzkum více knihoven a tudíž mám i docela představu, co za knihy budu číst. K té angličtině je ještě vtipné, že první polovinu roku mám našlápnuto na to, že bych přečetla i víc než 10 ročně a najednou nějak ten zájem odpadne, tak jsem zvědavá, jestli v roce 23 to bude stejně a nebo ne.

Symboly štěstí

Tentokrát se podíváme na symboly, které jsou považovány za nositele štěstí. Níže vypsané amulety a naše osobní amulety nám dodávají důvěru, více si věříme, protože máme nakloněné k sobě vyšší síly nebo jednoduše řečeno prostě štěstí...